%20(1600x900))
Arrangere konferanse? Husk dette
Har du spørsmål knyttet til kurs, konferanse eller event?
1) Planlegg god tid, men pass deg for dødtid
Inviter gjestene dine 15 minutter før selve konferansen starter, og sørg for å ha satt frem god (!) kaffe og snacks. Er det snakk om et frokostmøte, ha en deilig frokost til servering.
Les mer om hvordan du kan gjennomføre et frokostmøte her.
Starten av konferansen setter stemningen for resten av arrangementet. Å starte med mingling og lett servering vil garantert gi en god begynnelse på konferansen. Husk å legge inn nok med pauser i løpet av konferansen, men pass tiden. Dødtid er like dårlig som ingen pause.
2) Lei et egnet lokalet for ditt type arrangement
Sørg for at du har konferansen i et rom som er egnet for antallet gjester du skal invitere. Velg et lokale som tilbyr konferansefasilitetene du faktisk har behov for. God sittekomfort og ventilasjon er noe mange glemmer å vurdere når de skal velge et utleiested. Pass også på at det er enkel tilgang til lokalene, slik at du unngår unødvendig køståing.
Skal du ha presentasjoner er lyd- og bildekvalitet kjempeviktig. Det finnes ikke noe mer irriterende enn å sitte på et foredrag hvor du ikke kan se noe på skjermen fordi personen foran deg er så høy at du ikke ser, eller at lyden er så dårlig at du ikke hører noe på bakerste rad. Velg derfor et lokale til leie som er tilrettelagt for god oversikt.
3) Ikke glem blodsukkeret til deltakerne
Mat og drikke er et veldig viktig komponent når du arrangerer en konferanse.
Sultne mennesker mister lett fokus og energi hvis blodsukkeret synker. Derfor er det svært viktig å legge inn nok med drikke- og matpauser under konferansen. Forslag til mat du kan servere på en konferanse er baguetter, wraps eller andre småretter.
4) Unngå irriterte, tissetrengte gjester
Et godt tips er å sjekke toalettfasilitetene på stedet du ønsker å avholde arrangementet ditt.
Skal du ha mange deltakere er dette et kritisk punkt mange glemmer å vurdere. Med nok toaletter slipper du unna unødvendig irritasjon og dokø blant gjestene.