Fokuser på kunden

Hva slags event skal du holde? Svaret her er egentlig at du kan ha akkurat det som passer deg. Fordelen med kino er at det kan skreddersys til å passe til akkurat det du måtte ønske å oppnå, sier Cecilie Larsen Noer. Målet kan være alt fra å rekruttere nye kunder, pleie eksisterende, oppnå synlighet i markedet eller ta vare på egne ansatte. Det er likevel noen eventer som går igjen.

image

Kundeklubb og konkurranser

De fleste butikker, kjøpesentre og lignende har i dag kundeklubber. Vi har erfaring med at kundeklubber velger å kjøre filmevent på to måter: Enten for å rekruttere nye medlemmer eller ved å gi et filmevent som en gode/premie/glede til allerede eksisterende medlemmer. 

- Kundeklubber har veldig ofte spesifikke målgrupper, og det er da veldig lett å matche kundeklubb og film, forteller Cecilie

Lansering av nytt produkt

Det kan være en bil, en ny matvare, en ny TV-serie. Gjennom utstillingsplasser, vareprøve-utdeling, digitale skjermer og et stort lerret hvor man kan man virkelig vise fram sitt produkt på en lukrativ og kreativ måte. Hvis man også velger å vise en film som passer til målgruppen så vil gjestene få en positiv assosiasjon til produktet. I tillegg ser vi at flere takker ja til invitasjon med produktdemo når de også får en film med, kontra om du inviterer til egne lokaler.  

- Vi har hatt strømmeleverandører som har invitert til filmevent i forkant av at de har tatt over et nytt område. Da de lanserte sine tjenester etter filmeventet var kundene både klar over at de kom, og positivt innstilt. Ved å by på en opplevelse for sine kommende kunder var det lettere å introdusere seg selv i det nye markedet, forteller Cecilie

Har du kunder som snart skal signere ny kontrakt, eller du har fått høyt frafall av kunden den siste tiden har vi også god erfaring med å bruke eventer til å oppnå ønsket resultat. Det viktige er at vi sammen tilpasser tiltak etter deres mål.

Har du eget innhold? Det er også mulig å vise fram på kino. Alternativt innhold på kino har de siste årene blitt mer og mer populært, noe du kan lese mer om her. Du kan invitere gjester, bidragsytere, sponsorer til premierefest for ditt innhold, for eksempel TV-serier, fotballkamper eller konserter. Det gjør ekstra stas på de som kommer, og innholdet ditt får den oppmerksomheten det fortjener, med den fantastiske kvaliteten som kino kan tilby. 


Kundeoppfølging

Inviter kunden dine med på en opplevelse utenom det vanlige. La dem få lov å føle seg som filmstjerner på den røde løperen, og skjem kunden bort med musserende bobler i baren før filmstart. Etter en hyggelig opplevelse er det mye lettere å ringe kunden dagen etter for å følge opp og komme med nye tilbud. 

Kanskje har kunden allerede kjøpt noe? 


Et eksempel vi har opplevd flere ganger er bilforhandlere som inviterer kundene som har bestilt ny bil på kinoen. Da kan de prate om bilen som kommer, og vise den fram både på skjermer og lerretet, og deretter by på en filmopplevelse. Kundene føler seg spesielle og ivaretatt.
Cecilie Larsen Noer
Activation Sales Manager
CAPA Kinoreklame
image

5 konkrete tips til hvordan du kan aktivisere kunden

  • Finn riktig målgruppe og rekrutter gjennom eksisterende kundeklubb. Event kan også være en effektiv måte å rekruttere flere til din kundeklubb.

  • Bruk rommet du er i! Vis fram produktet ditt enten via skjerm, produktplassering eller vareprøver. 

  • Tilpass tiltak etter mål. Ha en klar idé om hva du ønsker at ditt event skal utrette.

  • Gjør stas på dine kunder. Ved å invitere dem til et event som setter dine kunder i sentrum vil det skape positive assosiasjoner til deres forhold med deg.

  • Gjør det eksklusivt. Pass på å skape en rød tråd mellom din bedrift og dine eksisterende og potensielle kunder. 
    

Les mer i vår serie om eventmarkedsføring

Få et uforpliktende prisoverslag på ett minutt

Ikke bekymre deg! Du bestiller ingenting ved å sjekke prisen her.

VELG ET STED

ANTALL

TID

DATO

Lokaler til leie i andre byer
Lokaler til leie Sandvika
Lokaler til leie Oslo
Lokaler til leie Lillestrøm
Lokaler til leie Ski