Alternativt innhold på kino

God sittekomfort, eksepsjonell lyd og bildekvalitet. Kino er laget for at du skal drømme deg bort i filmens univers, men med så fantastisk teknikk og komfort, hvorfor nøye seg med bare film? De siste årene har alternativt innhold på kino blitt mer populært, og vi skjønner godt hvorfor. 


E-sport + kino = sant

E-sport er en av de mest hurtigvoksende industriene i verden for øyeblikket, og med et ungt publikum som setter kvalitet og underholdning høyt er E-sport og kino en god match. Blant annet arrangerte Bergen kino i februar 2021 flere E-sport turneringer under festivalen Bergen Ser, og flere kinoer ønsker å få inn E-sport i salene. Internasjonalt er det stor interesse for å se turneringer på kino, og i Thailand har det til og med åpnet en egen kino som er tilrettelagt for å vise E-sport, Dell Gaming Esports Cinema


image

Musikalske opplevelser

Store artister på stort lerret - Konsertopplevelser på kino har blitt mer populært de siste årene, både i liveformat og som opptak. "MUSE - Simulation Theory: The IMAX Experience" ble vist på ODEON Oslo i august 2020, og var et av få konsertøyeblikk man kunne nyte i 2020. Filmen viser materialet fra den storslagne turneen som gikk gjennom 28 forskjellige land i 2019. Den er produsert eksklusivt for IMAX-formatet, og er et strålende eksempel på hvordan en konsertopplevelse kan utnytte kvaliteten som kinoteknikken er kjent for. 


Verdens kunst og kultur i kinomørket

Kunst og høykultur har vist seg å gjøre det bra på kino. Gjennom konseptet Livekino får man oppleve store og godt kjente forestillinger som Svanesjøen og Carmen i Opera Paris. I 2021 tilbyr de flere museumsdokumentarer hvor man kan drømme seg bort til blant annet Sankt Petersburg og det anerkjente museet Eremitasjen, eller gjøre et dypdykk inn i geniale Leonardo Da Vincis kunst. En fantastisk måte å oppleve verdens kunst og kultur i trygge og komfortable omgivelser. 


image


Samhørighet og lidenskap i fotballens verden

Internasjonal fotball står høyt i norske hjerter, blant annet kunne supporterunionen for Britisk fotball melde om nesten 130 000 medlemmer i 2020. Fotball kan ses hjemme, på pub, på stadion i hjemlandet, eller, i flere og flere tilfeller, på kino. Ved å vise fotball på kino kan man føle på samhørighet med sine medsupportere, og på spenningen til mot-supporterne, uten å måtte reise til England, Spania eller Tyskland. Også norsk fotball har blitt vist på kino. Da pandemien satte en stopper for å dra på stadion satte Bergen kino opp flere av Branns kamper i sine saler.


image
KONTAKT OSS