Cannes Lions

Cannes Lions er verdens største festival for kreativitet og arrangeres årlig på den franske riviera i juni. Cannes Lions ble startet i 1954 som en ren reklamefilm-festival, men har siden 2011 titulert seg selv som Cannes Lions International Festival of Creativity. CAPA har vært representant siden 1995.

Cannes Lions er flaggskipet til de såkalte LIONS-festivalene, som også består av regionale festivaler som Eurobest, Dubai Lynx og Spike Asia. I 2014 reiste rundt 12.000 delegater fra nesten 100 land fra reklamebyråer, annonsører, produksjonsselskaper, teknologiseslskaper og andre kreative mennesker til Cannes for å bli inspirert av verdens beste kreative jobber det siste året, samt syv dager med workshops, ulike academies og ikke minst over 60 høyprofilerte seminarer.

Cannes Lions startet som en ren reklamefilm-festival i 1954, men i 1992 ble Print kategori nummer to og Cannes Lions utviklet seg til en reklame-festival og har siden 2011 vært en kreativitets-festival. Cannes Lions skal speile utviklingen i bransjen, og de siste ti årene har 13 av de totalt 18 hovedkategoriene sett dagens lys, f.eks PR (2009), Creative Effectiveness (2011), Mobil (2012) og Innovation (2013). I 2015 blir også Innovation omgjort fra bare å være en egen kategori til å bli en egen to dagers-festival under selve Cannes Lions-festivalen. Dette skyldes bransjeglidningene vi opplever og som stadig diskuteres heftig både i inn- og utland.

En av de konkrete oppgavene til en representant er å nominere jury-medlemmer til de kategoriene Norge får tildelt plasser i, de siste årene har det vært Film, Radio, PR og Mobil. En annen hovedoppgave er å arrangere Young Lions-konkurranser innen ulike fagområder, som Film, Cyber, Media, PR, Design og Marketers. Dette gjør vi sammen med ulike samarbeidspartnere, som Kreativt Forum/Gullblyanten, Mediebyråforeningen, KOMM og Grafill. Vi etterstreber også å sende en student til Roger Hatchuels Academy hvert år. En fantastisk mulighet for en kreativ student under 23 år.

CAPA Kinoreklame er stolte representanter i Norge for Cannes Lions og Eurobest.


For mer info, se www.canneslions.com

For spørsmål om festivalen, konkurransene og representantskapet kontakt cannesreps@capa.no 
WiPlog
loading...