Kinovåren 2019

Våren nærmer seg med stormskritt, og med det er kinoåret allerede godt i gang. Alt tyder på at det blir en innholdsrik vår, og med flust av store superheltfilmer og flere Disney Live-Action adapsjoner er ungdom- og familiesegmentet spesielt stort i år. 

Det er Disney som er en av snakkisene denne våren med flere store Live-action adapsjoner av klassiske filmer. Spesielt med disse filmene er at de ofte treffer en bred målgruppe, der man også møter nostalgikerne som skal se filmen.

Først ute er familiefavoritten Dumbo som har premiere 29. mars, og blir regissert av verdenskjente Tim Burton. Han er kjent for å ha en særegen stil med filmer som Edward Scissorhands og Alice i Eventyrland, og alt tyder på at denne filmen vil også bli i ordentlig Tim Burton-stil! Se traileren her.

22. mai er det premiere på en annen Disney-klassiker: Aladdin. Her får du blant annet se Will Smith i rollen som Genie, og Naomi Scott som Jasmine. 

Andre familiefilmer som man kan glede seg til i vår er: Drømmeparken 12. april, Detective Pikachu 10. mai, UglyDolls 24. mai og Ulv i Fåreklær 2 31. mai

Ungdommen har også mye å glede seg til. Med Black Panther som vant flere priser under oscarutdelingen og beviser at også superheltfilmer kan være av høy kvalitet. Allerede 6. mars kan du se Captain Marvel som er den første superheltfilmen med kvinnelig hovedrolle Marvel-universet. Og 24. april kommer Avengers Endgame. Disse filmene har en stor tilhengerskare, spesielt i ungdomssegmentet og forventningene er høye!

Nærmere sommeren får vi også gjensyn med Men in Black i spin-off filmen Men in Black: International, X-Men med Dark Phoenix og Spider-Man med filmen Far From Home

Med filmer som Bohemian Rhapsody og Mamma Mia: Here We Go Again ble 2018 også et stort år for musikkfilm-elskere, og det ser ut til å fortsette i 2019. Kanskje årets største film i denne sjangeren er fortellingen om Elton John den 29. mai med filmen Rocketman.

Vi får også musikkfilmen Teen Spirit som har premiere 26. april. Her møter vi Violet som elsker å synge og drømmer om å komme seg ut av den lille byen og må ofre integriteten sin når hun blir med i et talentprogram.