The Drum: Generasjon Smarttelefon

Denne artikkelen er inspirert og oversatt fra The Drum: Smartphone zombies: if you want to stop the thumb, you need to feed the eyeball.

Vi er alle klar over utfordringene som byr seg når man skal kommunisere til den såkalte smarttelefon-generasjonen. Tallene er tydelige; en person blir eksponert for 4000 annonser, og 40 meter med innhold blir scrollet gjennom hver dag på sosiale medier. 

Som annonsør har du seks sekunder på å fange publikummets oppmerksomhet, ellers forsvinner de. Luksusen med innovativ historiefortelling med 60 sekunder film er borte. Det er ikke lenger tid til å appellere til hjernen, det spilles på øynene – det man ser de første sekundene. Perioden med komplekse ideer og fortellinger er over, og det opereres nå med estetikk, den visuelle epoken. 

I denne nye epoken er også mediene og verktøyene som brukes til å lage innhold forandret. Fortvil ikke. Sannheten er at de beste kampanjene burde appellere til både øyet og hjernen. 

Facebook sin kreative avdeling ble teamet opp med Sir John Hegarty sitt reklamebyrå «The Garage Soho» til å utvikle kampanjen for Verdens Matvareprogram (Wfp), som er et initiativ fra United Nations til å utrydde sult i verden. Kampanjen skulle belyse den harde realiteten barn og unge opplever og som ikke får vokse opp på grunn av det ikke finnes nok mat. Hegarty sin kreative idé var fokusert på å fortelle historien om Miriam, en fiktiv forsker som står foran et stort podiet og skal fortelle verden om hennes medisinske gjennombrudd... men istedenfor forteller hun at det gjennombruddet aldri fant sted, for hun døde da hun var 7 år. 

Historien ble fortalt på kinoer over hele verden – inkludert Norge. 

Se kampanjefilmen her:

Det ble laget 15 annonser og stories til Facebook og Instagram, disse skulle kommunisere budskapet ved hjelp av korte snutter. Karakterene ble filmet i sakte film foran en Green Screen, som gjorde at man kunne plassere karakterene i forskjellige situasjoner. Denne kampanjen fikk 25% engasjement, som er 192x høyere enn en gjennomsnittlig veldedighetskampanje.  

Dette er et eksempel på hvordan to verdener – tradisjonell og moderne – kan jobbe sammen for å skape merkevareforståelse og kommunisere et strategisk budskap. 

Spesielt ved kampanjer der merkevarebygging er essensielt er det spesielt viktig å appellere til hjernen.