Event Kino blir mer populært

Event Kino er et konsept som startet allerede i 2008, og tillater et bredere og et mer eksklusivt innhold på kino. Fortsatt oppleves dette som nytt for mange, så hva er egentlig Event Kino? 

Event Kino er muligheten til å oppleve konserter, teater, ballettoppvisninger og andre store begivenheter fra hele verden, på din lokale kino. Det kan både være ved streame live fra en oppvisning eller vise et opptak fra en tidligere fremvisning, alt på kinolerretet. I dag er det flere kinoer som jobber aktivt med dette konseptet, men for andre er det fortsatt et ukjent konsept.

Flere store visninger ble satt opp i 2018, inkludert "Queen - A Night in Bohemia" som ble en stor publikumsfavoritt opp mot filmen "Bohemian Rhapsody". Andre store visninger var Elvis Presley og julefavoritten "Nøtteknekkeren". 

I mars og april i år kan du blant annet glede deg til krigsdokumentaren "They shall not grow old" som blir satt opp på en rekke kinoer. Det er et samarbeid mellom det britiske krigmuseet Imperial War Museum og BBC hvor 100 år gamle krigsfilmer er blitt gravd frem for å få innsikt i hverdagen til britiske soldater under første verdenskrig. 

I Norge er det Live Kino som distribuerer rettigheter og opptak til kinoene. De forteller selv at de får gode tilbakemeldinger fra både kinoene og publikummet når det settes opp alternativt innhold. Da det fortsatt er et relativt ukjent konsept i Norge er det viktig at publikummet blir kjent med konseptet og får muligheten til å dra flere ganger - at det ikke er et engangstilfelle. De anbefaler også å tilrettelegge alternativ innhold i perioder og dager det er mindre trafikk, for eksempel ukedager og sommerperioden. 

Ved å tilby alternativt innhold på kino vil publikummet i kinosalen bestå av en bredere målgruppe med kulturelle og kjøpevillige personer. Det byr på muligheter for kinoen og annonsøren. Her er det et stort spillerom å kunne ta eierskap til konseptet og by publikummet på event i verdensklasse.