6 norske jury-medlemmer i årets Cannes Lions-jury

Seks bransjefolk skal juryere for Norge under Cannes Lions 2018.

De to nordmennene som skal delta som jurymedlemmer i Cannes Lions under selve festivaluka i juni har design som ekspertise:

  • Cathrine Movold, tidligere designdirektør i Making Waves som nå driver sitt eget selskap, Cathazaki New Digital Products and Services. Hun skal tjenestegjøre i juryen for Digital Craft. 
  • Per Ivar Selvaag har tidligere vært sjefsdesigner i Peugeuot, designspesialist i BMW og produktutviklet hos Ford, og driver nå selskapet Montaag Design, med hovedkontorer i Berkeley i California og avdelinger i Stavanger og Oslo. Han skal juryere i kategorien Product Design.

Moholt sier at hun erfaringsmessig vet at det å diskutere i juryen er svært lærerikt.

– Jeg gleder meg veldig mye til å delta i Digital Craft-juryen, i det som er i ferd med å posisjonere seg som Europas største digitale happening. Jeg har høye forventninger til spennende faglige diskusjoner med høy temperatur, sier Cathrine Movold.

De fire som skal juryere Cannes Lions hjemmefra (shortlist-jury) er Alexander Gjersøe (SMFB) i Direct, Ester Hjellum (TRY) i Branded Experience, Sindre Beyer (TRY) i PR og Marie-Louise Alvær (PHD) i Media.

Det er andre gang Gjersøe deltar som jurymedlem i Cannes. Han tjenestegjorde i Direct også i 2008. Ester Hjellum deltok i film- og print-juryen i Cannes Lions' «lillebror» Eurobest i slutten av november i fjor.

Ifølge Cannes-representant Espen Strand Henriksen var Norge kun én ranking-plass fra å få et jurymedlem i filmkategorien.

Cannes Lions
 foregår 18.-22. juni