2018 på kino

Alt tyder på at 2018 kommer til å bli nok et fantastisk kinoår! Det er flust av nasjonale og internasjonale storfilmer som har planlagt premiere i 2018. 

Vi får et gjensyn med Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp i Skjelvet, oppfølgeren til Bølgen fra 2015. John Andreas Andersen (Uno, Kaptein Sabeltann) skal regissere filmen som har planlagt premiere 31. august. 

Erik Poppe skal lage spillefilm om 22. juli. Filmen tar for seg de 12 minuttene før bomben går av i regjeringskvartaler, i tillegg til de 72 minuttene angrepet varer på Utøya. Filmen har planlagt premiere 9. mars. 

Regissør Marius Holst skal lage spillefilm av historien til Joshua French og Tjostolv Moland. Filmen skal hete Mordene i Kongo, i hovedrollene finner vi Axel Hennie som Joshua French og Tobias Santelmann som Tjostolv Moland. Filmen har planlagt premiere 5. oktober.

Anne Sewitsky (De Nærmeste, Jørgen + Anne = Sant) skal lage film om livet til Sonja Henie. Det er skuespiller Ine Wilmann skal spille kunstløplegenden i filmen som har fått tittelen Sonja og har premiere 25. desember.  

Atle Antonsen spiller hele 11 roller i Norske Byggeklosser som er basert på filmen med samme navn og Rolv Wesenlund i hovedrollen fra 1972. Filmen kan anses som en moderne oppfølger til klassikeren. Regissør er Arild Frølich som blant annet er kjent fra Grand Hotel, der han også jobbet med Atle Antonsen. Filmen har premiere 23. februar. 

Espen Sandberg (Max ManusKon TikiPirates og of the Caribbean 5) skal lage filmen om Roald Amundsen. Filmen skal være et portrett av Amundsen og ta for seg alle hans ekspedisjoner. Filmen får premiere i 2018 eller 2019.

I tillegg har hele to norske ungdomsfilmer premiere i 2018, noe som har vært savnet på norske kinoer de siste årene! Harajuku har premiere 2. februar og handler om 15 år gamle Vilde som liker å kle seg ut som japanske animé karakterer. Battle er en ungdomsfilm fra Oslo, om dobbeltliv, dans og kjærlighet. Battle har premiere 28. september. 

Norske familiefilmer får også et veldig godt år; Brillebjørn, basert på NRK Super serien med samme navn, får premiere 23. mars. Månelyst i Flåklypa, den tredje filmen i nyere tid om Solan og Ludvig, får premiere 21. september. 
19. oktober kommer Kutoppen, og 9. november får vi et gjensyn fra karakterene i Julekongen - Full Rustning i Julekongen 2.

Det er heller ikke noe mangel på internasjonale storfilmer som har premiere i 2018; vi nevner i fleng:
Coco - 2. Februar
Fifty Shades Freed - 9. februar
Pitch Perfect 3 - 19. januar 
Black Panther - 14. februar 
Peter Rabbit - 16. februar 
Tomb Raider - 16. mars
Robin Hood - 23. mars 
Avengers: Infinity War - 25. april
Han Solo - An Untitled Star Wars spin off - 23.mai
Jurassic World 2 - 8. juni
Ant-Man and the Wasp - 8. juni
Ocean’s Eight - 8. juni
Mamma Mia: Here we go again - 20. juli
Alita: Battle Angel - 20. juli
Scarface - 10. august 
The Incredibles 2 - 31. august
Jungle Book Origins - 19. oktober
The Nutcracker and the Four Realms - 2. november 
Fantastic Beasts and Where to Find Them 2 - 16. november 
Mary Poppins Returns
- 25. desember
Aquaman - 25. desember